Reteta bucovineana: Bors de sfecla rosie

Reteta „Bors de sfecla rosie” face parte din proiectul „Descopera traditiile culinare romanesti” derulat la restaurantul „Bucatarasul cel dibaci” de catre agentia de relatii publice, Russenart Communications si este primita de la Pensiunea COLLADA, (proprietar: DAN CORLATAN), Localitatea Gura Humorului, Judetul Suceava (Bucovina).  

Produsul „Bors de sfecla rosie” poate fi degustat la un pret promotional, in perioada 25 februarie – 3 martie 2013, zilnic, intre orele 16 – 21, la restaurantul Bucatarasul cel dibaci, str. Olteni nr. 3, sector 3, Bucuresti (zona P-ta Unirii – P-ta Sf. Vineri).  

Ingrediente si mod de preparare

Se coc in cuptor 4 sfecle rosii. Se taie marunt o ceapa si un morcov si o jumatate de kg de cartofi. Se face o dirasala din doua oua si o cana de smantana. Se pun la calit zarzavaturile, se pune pasta de ardei si bulion de rosii cate o lingura. Se pune la fiert in 3 litri de apa; dupa ce au fiert legumele se pun taitei. Se adauga 1 litru de bors de putina. Se da deoparte si se adauga dirasala, se mai pune pe foc 2 minute. Se da de pe foc se adauga sfecla rosie coapta, curatata si data prin razatoarea cu ochiuri mici. Se adauga leustean dupa gust.  

Despre pensiune

Pensiunea COLLADA dispune de cazare in 3 camere duble si intr-un apartament, toate cu cu bai proprii, TV si balcon. Pensiunea este inconjurata de spatii verzi, are spatiu pentru gratar si loc de joaca pentru copii. Pensiunea dispune de parcare proprie.  

Despre proiect

Proiectul „Descopera traditiile culinare romanesti” este derulat de restaurantul Bucatarasul cel dibaci si Russenart Comunications, in perioada februarie – noiembrie 2013 si este sprijinit de 41 de parteneri media. Pensiunile din Bucovina care au pus la dispozitia proiectului retete traditionale bucovinene, sunt: Cabana Zada, Pensiunea Liliana si Pensiunea COLLADA.  

Partenerul special al proiectului este site-ul de turism culinar,  www.chefbuzu.com. Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com si pe pagina de Facebook.

Search