Străzi, vă rog – aveți și neletale?

Știți cum e atunci când vă apelează cineva drag? Fie soția, fie copilul sau poate mama. Vă uitați la telefon și zâmbiți, chiar dacă poate nu-i momentul potrivit.

Dar ce faceți atunci dacă vocea de la telefon e a unui necunoscut? Cum reacționați când aflați că persoana dragă a fost implicată într-un accident rutier? Un accident suficient de grav, cât să nu vă poată suna personal?

Din păcate aceasta este realitatea prin care trec anual peste 22000 de mii de familii de români. Dintre aceștia, peste 8000 primesc vestea unui accident grav, iar pentru 20001 dintre ei tragedia este cruntă, întrucât oamenii lor dragi nu mai ajung să răspundă niciodată la telefon.

Cine sunt vinovații, ne-am întrebat? Autoritățile ridică din umeri, noi stăm liniștiți în băncile noastre. Cine răspunde de infrastructură? De faptul că avem doar 1 Metru de autostradă în Moldova, construit de o parte civilă?

Cine face educație rutieră în școli? Cine răspunde pentru copiii, părinții sau prietenii care nu se mai întorc niciodată acasă? În viață…

Ce se întâmplă cu cei care, în urma accidentelor rutiere, se confruntă și cu un stat inabilitat săi ajute să se adapteze la o viață pentru care nu ia pregătit nimeni?

Lucrurile se pot schimba. Asta crede Ștefan Mandachi și ca el sunt mulți. ANSVPAR a spus #ȘÎEU inițiativei și vă cheamă duminică, 12 Mai, la ora 13:00, la 1 Metru de Autostradă din Moldova, să luați parte la un eveniment inedit: Conferință de presă în scaun cu rotile.

Spunem adesea: ,,Mie nu mi se poate întâmpla!”. Și dacă ți sentâmplă? O întrebare cinică, dar adevărata ironie e în stradă: Moartea nu alege.

Noi am spus STOP! Nu mai vrem să moară copiii României pe străzi pline de gropi. Pe zebră. Pe umărul mamei lor, pentru că nu avem o infrastuctură sănătoasă.

Pe 15 Martie, la ora 15:00, pentru 15 Minute am ieșit cu toții în stradă și am strigat durerea unei națiuni: România vrea autostrăzi! Voi ați strigat #ȘÎEU. Iar noi v-am promis că nu ne vom opri aici.

De atunci am început un proiect de amploare, care își propune să ecranizeze adevăratele consecințe ale lipsei de infrastructură din România. Cu acest prilej vă invităm încă o dată duminică, 12 Mai, la Conferința de presă în scaun cu rotile, unde vom lansa acest proiect: filmul documentar cu victimele accidentelor de circulație.

Totodată, vă informăm asupra faptului că prezenta conferința de presă în scaun cu rotile va fi filmată, urmând ca anumite părți din cadrul evenimentului să fie inserate, parțial sau integral, în cadrul filmului documentar mai sus menționat.

De asemenea, acest eveniment este o ocazie unică pentru oamenii prezenți să simtă viața dintr-un scaun rulant și să înțeleagă de ce supraviețuitorii accidentelor, care au rămas cu dizabilități în urma acestor tragedii, sunt adevărați eroi.

Nu în ultimul rând, conferința este o invitație la discuție cu supraviețuitorii accidentelor rutiere și familiile acestora, în scopul conștientizării nevoii unei schimbări de atitudine, infrastructură și un prim pas într-o schimbare absolut necesară, pentru un viitor mai sigur pe străzile României.

Această invitație este una deschisă, prin care ne adresăm reprezentanților mass-media locale și naționale, cât și fiecărui român, pe care ne dorim să îl știm în siguranță. Așadar, toată lumea care își dorește să fie parte din schimbare este binevenită.

Vă așteptăm duminică, 12 Mai, ora 13:00, la conferința de presă în scaun cu rotile să vedem împreună ce este nevoie să se întâmple pentru a ne întoarce mereu acasă. În viață. Vin #șîeu!

Mai multe detalii despre eveniment regăsiți pe: http://bit.do/romania-vrea- autostrazi

Search