”Si Caii sunt Verzi pe Pereti ” vine la Suceava

Cea mai asteptata comedie romaneasca din aceasta toamna, “Si caii sunt verzi pe pereti”, in regia Dan Chisu, vine la Suceava in data de 12 si 13 Noiembrie. Proiectiile vor avea loc zilnic la Universitatea Stefan cel Mare la orele 18:00 si 21:00.

 Proiectia de marti, 13 Noiembrie, de la ora 21:00 va avea loc in prezenta regizorului Dan Chisu.

 Din 2 noiembrie filmul “Si caii sunt verzi pe pereti” poate fi vazut in cinematografele din tara, urmand ca echipa sa organizeze o caravana care va trece prin principalele orase din Romania.

Filmul a fost  invitat să participe în secţiunea World Cinema din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Cairo care va avea loc intre 25 noiembrie şi 6 decembrie 2012 ( http://www.ciff.org.eg).

 

“Este o poveste despre iluzia de a te imbogati in Romania. Intr-o tara in care povestile izbitoare despre a castiga bani usor sunt peste tot, cineva crede ca un astfel de lucru nu este doar posibil, dar este si usor realizabil.

Povestea urmeaza doua destine: cel al  unui cuplu de tineri, Marius si Cosmina, care ar fi putut deveni bogati; iar celalalt urmareste povestea a doi adulti, Tocitu si Buzila, care din cauza lipsei lor de cunostinte atunci cand vine vorba de tehnologia moderna, sunt pacaliti de un spam primit pe e-mail, intra intr-o loterie online falsa si pierd toate economiile lor.

Povestile se intalnesc la sfarsit, cand se pierde orice sperantasi refuza singura lor sansade a se imbogati. In cele din urma ne dam seama ca iluzia de a deveni bogat pune oamenii obisnuiti in situatii extraordinare.”, declara regizorul filmului Dan Chisu

Eroii sunt Tocitu si Buzila. Tocitu, un paznic de depozit, necasatorit si scrupulos, tocmai a fost instiintat ca in depozitul la care lucreaza totul va fi computerizat si este pe punctul de a-si peirde slujba  pentru ca nu stie sa foloseasca calculatorul. Incercand sa-si gaseasca alta slujba, realizeaza ca acest lucru nu este posibil fara nici o cunostinta de utilizare a calculatorului. Prin urmare se inscrie la cursuri si cu ajutorul instructorului reuseste sa-si cumpere un calculator si sa-si creeze un cont de email. Neobisnuit cu internetul, primul email pe care il primeste il priveste ca pe un lucru foarte serios si este convins ca a castigat deja  un million de dolari, pentru care trebuie doar sa-si deschida un cont  in care Loteria Britanica sa depuna fabuloasa suma castigata.

Celelalte personaje sunt Marius si Cosmina. La fel ca oricare tanar, Marius merge intr-o noapte in club cu prietenii, beau bere, se distreaza, fumeaza. Cosmina este una din fetele care promoveaza un brand de tigari in club care de aceasta data organizeaza cea mai mare loterie de acest gen din Romania. Marius vrea sa o cunoasca asa ca se inscrie in loterie. In scurt timp, Cosmina il suna sa il anunte ca este fericitul castigator. Cei doi se intalnesc dar cand ii intinde Cosminei biletul castigator isi da seama ca a trecut din greseala numele de familie al tatalui, intentia de atunci fiind de o agata pe Cosmina, nu de a castiga premiul. Parintii lui sunt divortati si in buletin are trecut numele mamei. Nu si-a cunoscut niciodata tatal. Impreuna incearca sa gaseasca pe cineva in Romania cu acel nume , care i-ar putea ajuta sa incaseze premiul. In cautarea lor gasesc un minor (care nu poate incasa premiul ), un repatriat, un surdo-mut si o persoana decedata. Ultimul pe lista este paznicul de depozit. Intre timp , Marius este incantat ca isi va cunoaste tatal.

In cele din urma ne dam seama ca iluzia de a deveni bogat pune oamenii obisnuiti in situatii extraordinare.

Search