Reteta „Tocinei” face parte din proiectul „Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de restaurantul „Bucatarasul cel dibaci” cu sprijinul agentiei de relatii publice, Russenart Communications si este primita de la Cabana Zada, din comuna Carlibaba, Judetul Suceava (Bucovina).
Produsul „Tocinei” poate fi degustat la pretul promotional de 6 lei, in perioada 11 – 17 februarie 2013, zilnic, intre orele 16 – 21, la restaurantul Bucatarasul cel dibaci, str. Olteni nr. 3, sector 3, Bucuresti (zona P-ta Unirii – P-ta Sf. Vineri).
Ingrediente:
- 2 kg de cartofi
- lingura de sare
- piper
- 2 oua
- lingura de faina
- un pumn de branza de burduf
- untura de porc
- smantana
Mod de preparare:
Se curata cartofii si se rad pe razatoarea mica (trebuie sa devina o pasta). Se amesteca bine cu faina, ouale, sare si piper. Se amesteca apoi cu branza. Se toarna pasta intr-o tava unsa cu untura de porc (de preferinta cu gust de afumatura) si se da la cuptor la foc mijlociu. Se lasa acolo pana capata o coaja maronie-aurie. Se scoate, se unge pe deasupra cu cateva linguri de smantana, se taie si se serveste cat e cald.
Despre pensiune
Finalizata în anul 2009, Cabana ZADA (proprietar LAURENTIU GRIGORAS) este clasificata la 3 stele si este situata la circa 800 m de drumul national Iacobeni – Borsa si la 150 m de partia de schi. Inconjurata de o priveliste de vis, specifica Bucovinei, cabana dispune de 9 camere cu pat matrimonial.
Toate camerele au baie proprie cu cada si apa calda în permanenta, TV si cablu TV, încalzire centrala. Cabana dispune de un restaurant cu o capacitate de 50 de locuri si ofera preparate traditionale bucovinene.
Despre proiect
Proiectul „Descopera traditiile culinare romanesti” este derulat de restaurantul Bucatarasul cel dibaci si Russenart Comunications, în perioada februarie – noiembrie 2013 si este sprijinit de 40 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri).
Pensiunile din Bucovina care au pus la dispozitia proiectului retete traditionale bucovinene, sunt Cabana Zada, Pensiunea COLLADA si Pensiunea Liliana. Partenerul special al proiectului este site-ul de turism culinar, www.chefbuzu.com.
Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com si pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .