Reteta „Pastrav cu smantana” face parte din proiectul „Descopera traditiile culinare romanesti” derulat la restaurantul „Bucatarasul cel dibaci” cu sprijinul agentiei de relatii publice, Russenart Communications si este primita de la Pensiunea Liliana, din Campulung Moldovenesc, Judetul Suceava (Bucovina).
Produsul „Pastrav cu smantana” poate fi degustat la un pret promotional, in perioada 18 – 25 februarie 2013, zilnic, intre orele 16 – 21, la restaurantul Bucatarasul cel dibaci, str. Olteni nr. 3, sector 3, Bucuresti (zona P-ta Unirii – P-ta Sf. Vineri).
Ingrediente:
- Pastrav: 2 buc (300 g)
- Smantana: 350 g
- Marar
- Tarhon
- Sare
- Piper
Se sterge bine pastravul cu un servet. Se pune la fiert smantana cu sarea, se pune pastravul si se fierbe în jur de 10 minute. Dupa ce s-a fiert se adauga marar, tarhon, piper. Se da un clocot. Se serveste cu mamaliguta.
Despre pensiune
Pensiunea LILIANA (proprietar LILIANA TURCEA) este situata la o distanta de circa 15 km de Suceava, pe traseul DN 17, Suceava – Gura Humorului – Campulung Moldovenesc. Pensiunea ofera turistilor cazare în 11 camere duble si 3 foisoare cu gratar si protap.
Pensiunea Liliana dispune de 2 livinguri si de o sala de mese cu o capacitate de 30 de locuri. Bucataria ofera preparate traditionale bucovinene si pastravi din pastravaria proprie. Fiind o zona cu o puternica incarcatura culturala, oamenii locului au pastrat portul si traditiile, unul dintre cele mai renumite in zona fiind încondeierea oualor de Paste.
Detalii si contact pe http://www.casaliliana.ro/galerie/ sau pe http://www.chefbuzu.com/locatie/29/Pensiunea-LILIANA-Campulung-Moldovenesc-Jud-Suceava-Bucovina.html#meniu-tab.
Despre proiect
Proiectul „Descopera traditiile culinare romanesti” este derulat de restaurantul Bucatarasul cel dibaci si Russenart Comunications, in perioada februarie – noiembrie 2013 si este sprijinit de 40 de parteneri media. Pensiunile din Bucovina care au pus la dispozitia proiectului retete traditionale bucovinene, sunt: Cabana Zada, Pensiunea Liliana si Pensiunea COLLADA.
Partenerul special al proiectului este site-ul de turism culinar, www.chefbuzu.com. Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com si pe pagina de Facebook.