Fanii au ales: Monopoly își schimbă înfățișarea!

Cu ocazia împlinirii a 82 de ani de la lansarea celui mai îndrăgit joc de societate din lume, Hasbro a anunțat rezultatul votului a peste 4 milioane de fani de pe întregul mapamond. Astfel, cei 8 pioni aleși să se alinieze de acum înainte la linia de start a jocului Monopoly clasic sunt cățelușul Scottie, pălăria, mașina, nava de luptă, pisica, pinguinul, dinozaurul T-Rex și rățușca din cauciuc! 

Pentru prima oară în cei 82 de ani, Monopoly a ales să schimbe pionii metalici, care au reprezentat mereu un element cheie al jocului. Astfel, în luna ianuarie, Hasbro a lansat „Monopoly Mania Pionilor”, cea mai mare campanie internațională de votare de până acum, în cadrul căreia milioane de oameni din peste 100 de țări au ales cei 8 pioni care să fie incluși în varianta clasică a jocului. Lista pionilor câștigători a fost anunțată chiar de Ziua Internațională Monopoly, ocazie cu care Domnul Monopoly a sărbătorit alături de fani 

„Pentru că pe 19 martie a fost ziua Domnului Monopoly, ne-am gândit să îi facem cadou un set nou de pioni. Pentru el, surpriza a fost cu atât mai mare cu cât noile figurine au fost alese chiar de jucători. Numărul mare de votanți, atât din România, cât și din întreaga lume, ne-a confirmat încă o dată faptul că Monopoly rămâne unul dintre jocurile preferate ale jucătorilor de toate vârstele,” a declarat Larisa Popescu, Brand Manager Hasbro România.

4 dintre vechii pioni au fost votați să rămână în joc, semn că pălăria, cățelușul Scottie, mașina și nava de luptă au purtat noroc jucătorilor. Cele mai multe voturi le-au primit cățelușul și dinozaurul T-Rex cel din urmă aflându-se pentru prima oară pe tabla jocului Monopoly. Pinguinul și rățușca din cauciuc s-au alăturat și ei în premieră setului de pioni, în timp ce pisica pare că s-a lingușit cu succes pe lângă sute de mii oameni care au votat-o pentru a rămâne în joc. Pe de altă parte, gheata, degetarul și roaba au ieșit la pensie după zeci de ani de distracție alături de Domnul Monopoly.

În campania de votare online au fost înscriși 64 de pioni vechi și noi, împărțiți în 8 categorii. Românii au votat și ei pionii care le vor purta noroc de acum înainte și pe care îi vor regăsi în jocul clasic Monopoly, începând cu luna august. Până atunci, însă, fanii jocului pot găsi în magazine ediția dedicată acestei campanii, Monopoly – Mania Pionilor, care va include 16 figurine: cei 8 pioni tradiționali și alte 8 figurine aurii precum pinguinul, ceasul, rățușca sau statueta Domnului Monopoly, reprezentative pentru categoriile incluse în campania de votare.

 

Despre Monopoly:

Monopoly este cel mai îndrăgit joc de tranzacții imobiliare din lume. Lansat pe data de 19 martie 1935, Monopoly a devenit unul dintre cele mai populare jocuri de societate la nivel mondial până în ziua de astăzi. În prezent, Monopoly este tradus în 47 de limbi și se comercializează în 144 de țări.

De-a lungul timpului, Hasbro a lansat peste 300 de ediții speciale Monopoly, fiecare dintre acestea având o tematică diferită.

Search