A IV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Tineret Grigore Vasiliu Birlic de la Fălticeni a început

Astăzi s-a lansat la Fălticeni cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Tineret Grigore Vasiliu Birlic.

Timp de o săptămână, nouă trupe de tineri din toată țară și din Republica Moldova își vor prezenta cele mai noi producții în fața juriului de specialitate, dar și a iubitorilor de teatru din Fălticeni. Pe lângă concurs, cele mai importante teatre din țară vor prezenta spectacole în fiecare seară începând cu ora 19.00 la Centrul Cultural Grigore Vasiliu Birlic.

Evenimentul se va desfășura în perioada 1-7 septembrie 2014 și este organizat de Asociația Fălticeni Cultural. La conferința de presă care a anunțat o nouă ediție a festivalului, au participat pr. Liviu Mihăilă, președintele Asociației Fălticeni Cultural, Neculai Sturzu, profesor de limba și literatura română și membru al juriului, Gheorghe Balint, regizor și președintele juriului, Daniel Șandru, directorul revistei de cultură Timpul și Andrei Giurgia, editor coordonator la aceeași publicație.

Sunt nume mari ale culturii din România care se apropie de noi. Anul acesta, pe lângă prezența doamnei Draga Olteanu Matei, avem două propuneri pentru titlu de cetățean de onoare al orașului Fălticeni. Este vorba despre regizorul Gheorghe Balint, cel care se ocupă de trupa de teatru Birlic și celebrul tenor Teodor Ilincăi”, a declarat părintele Liviu Mihăilă.

Fălticineanul Daniel Șandru, directorul revistei TIMPUL, a ținut să sublinieze importanța unui astfel de eveniment într-un oraș mic, dar cu o importantă istorie culturală. “Am urmărit de la distanță ceea ce se întâmplă de câțiva ani încoace la Fălticeni: o revigorare extraordinară din perspectivă culturală, o redimensioanare a unei laturi care a stagnat din motive pe care nu are sens să le discutăm acum. Pot constata, citind programul acestu festival că avem de-a face cu un eveniment care are o anvergură națională și poate rivaliza cu festivalurile de același gen care se desfășoară în România. Acest festival trebuie tratat cu toată seriozitatea”.

Tot astăzi a avut loc și vernisajul expoziției Birlic semnată de pictorul Radu Bercea. Detalii despre festival și programul complet pot fi găsite aici https://www.facebook.com/asociatia.falticenicultural

Revista TIMPUL este partener oficial al acestui eveniment cultural.

Search