august, 2019

23aug(aug 23)12:00 am25(aug 25)11:59 pmBucovina Rock Castle ( 2019 )

Detalii eveniment

T e s s e r a c T
Lowering the TONE since 2007
https://www.tesseractband.co.uk/

TesseracT este una din cele mai prolifice trupe apărute in acest mileniu. Pioneri ai metalului progresiv, această trupă bazată in Marea Britanie deține un palmares remarcabil, concluzionând de curând încă un turneu European foarte reușit si urmând sa se îmbarce pentru un alt turneu mondial la începutul lui 2019. Tonurile progresive ale chitarelor in combinație cu complexitatea ritmica si liniile foarte dinamice ale vocii vor aduce un sunet unic pe scena Suceveană. Sonder, ultimul material lansat de trupa, constituie o aprofundare filosofica a existentei umane exprimata prin geniul muzical al formației britanice.

G R I M U S
www.grimus.ro

Cu mai bine de 12 ani de activitate, clujenii de la Grimus au devenit o trupă-fanion a mișcării alternative de la noi din țară. Au lansat până acum patru albume de studio, cel mai recent – „Unmanageable Species” – în primăvara anului 2018, și au avut concerte în deschiderea unor mari artiști internaționali precum Queen, Red Hot Chili Peppers, Placebo, Kasabian, Moby.

A L T E R N O S F E R A
https://www.alternosfera.com/

Dupa o pauza concertistica de peste un an, timp in care s-a lucrat la un nou material, Alternosfera revine la inceputul anului 2019 cu un nou album. Acesta va fi cel de-al VI-lea material discografic si este prilejuit de aniversarea a 20 de ani de la infiintarea trupei. Va invitam sa ascultati albumul live pe scena Bucovina Rock Castle in 2019.

Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut (RO)
https://aflmsmp.bandcamp.com/

– nu știm dacă vouă v-a plăcut, dar nouă ne-a plăcut și, în consecință, cvartetul bucureștean vine la Suceava să ne explice că așa e-n post-rock: s-a rezolvat, nu se poate…

Mother’s Cake (A)
https://www.motherscake.com/

– trupa asta reușește cumva să aibă un ritm al ei propriu și să dispară și să apară în momentele potrivite, cu melanjul ei eclectic ce poate fi atât energizant cât și halucinant…o experiență muzicală intensă pentru oricine.

Leprous (No)
https://www.facebook.com/leprousband/

– știm că pentru mulți dintre voi, ca și pentru noi, trupa asta nu mai are nevoie de nici o prezentare. Dar așa cum și noi am aflat despre ea de la cineva, poate și prezența acestor geniali norvegieni la Bucovina Rock Castle îi va ajuta pe alții să-și lărgească – mult și deodată – orizonturile muzicale. Pe scurt, stilul formației își are rădăcinile în progressive metal, dar odată cu ultimul album din 2017, Malina, a început să fie mai apropiat de progressive rock. De altfel, acesta este albumul pe care vocalistul Einar Solberg a ales doar să cânte, lăsând la o parte elementele specifice unei voci metal.

MONUMENTS (UK) – Nu e prima data cand trupa de progressive metal ne viziteaza tara, ei ajungand la Bucuresti si Cluj in 2018, an in care au si lansat ultimul lor album, Phronesis. Nu sunt multe de spus despre aceasta formative, muzica si interpretarea vorbesc de la sine si nu degeaba sunt considerati viitorul progressive metal-ului…

ALTAR (Ro) – Altar au implinit anul acesta 25 de activitate si nu puteam sa nu sarbatorim o trupa esentiala pentru istoria rock-ului romanesc in Cetatea de Scaun – loc esential pentru istoria Moldovei. Cine nu stie de Altar, sa pofteasca in fata scenei pentru o lectie de metal, respect si atitudine!

Bloodrush (Bg) – scena metal bulgara emaneaza in mod constant trupe interesante, nume pe care le regasesti peste ani batand in continuare drumurile Europei si sustinand miscarea underground. Cu resurse limitate, de multe ori, metal-ul bulgar nu se lasa doborat si ne trimite acest trio din Dobrich, cu un apetit pentru melanj si influente diverse. Recomandat celor care vor sa inteleaga mai mult.

Anul acesta, datorita vicisitudinilor financiare, nu va mai exista scena a doua. Insa am ales trei trupe tinere ce au concertat aici anul trecut si speram ca alegerea noastra sa fie in asentimentul vostru. Cele trei trupe sunt:

Blackout
Contraband X
Paradox Theory

Programul pe zile:

Vineri, 23 august, ora 18

Blackout
Am Fost La Munte Si Mi-a Placut
Mother’s Cake (At)
Leprous (No)
Tesseract (UK)
Luna Amara

Sambata, 24 august, ora 18

Paradox Theory
Toy Machines
Grimus
Relative
SKINDRED (UK)
Alternosfera

Duminica, 25 august, ora 18

Contraband X
Nightmarion
Rock’n’Ghena
Bloodrush (Bg)
MONUMENTS (UK)
ALTAR

Va asteptam cu drag!

Tickets:
https://www.iabilet.ro/bilete-bucovina-rock-castle-2019-43…/
https://www.bucovinarockcastle.com

Ora

23 (Vineri) 12:00 am - 25 (Duminica) 11:59 pm

Lasă un răspuns

X