Noaptea cea mai lunga

Aflat la cea de-a saptea editie, evenimentul „Noaptea cea mai lunga” este organizat anual, in data de 22 decembrie, la momentul solstitiului de iarna. Muzeul Bucovinei a pregatit pentru acest an o noua sarbatoare nocturna, cu activitati si momente artistice.

Incepand cu ora 17.30, va avea loc un moment comemorativ dedicat Eroilor Revolutiei Romane, sub genericul „Lumina pentru liberate”, care va consta in aprinderea lumanarilor asezate in forma de cruce in Piata Drapelului, la baza Monumentul Martirilor si Eroilor Bucovinei.

Apoi, la ora 18:00, va fi prezentat medalionul omagial inchinat unei personalitati care, prin activitatea desfasurata, merita recunostinta comunitatii. Medalionul din acest an, care va avea loc in incinta Muzeului de Istorie din Suceava, este dedicat muzeografului Mihai Vasiliu.

„Noaptea cea mai lunga” va continua la Muzeul de Istorie, de la ora 19.00, cu concertul de colinde sustinut de formatia Hara, care a mai participat si in anii anteriori la activitatile organizate in Suceava cu prilejul sarbatorilor de iarna.

Acest eveniment face parte din proiectul „Craciun in Bucovina” 2012.

Search