Raportează o problemă

sau anuleaza

FEEDBACK

logo

ContactDespre noiOfertaCariereNourasi

Matei Brunul, unul dintre cele mai apreciate romane ale anului editorial 2011, va fi tradus in Ungaria si Bulgaria

Tag-uri: matei brunul carte Lucian Dan Teodorovici tradusa

Articol scris de InOras .ro

vezi toate
Romanul Matei Brunul, cel mai recent titlu semnat de Lucian Dan Teodorovici si una dintre cele mai elogiate aparitii editoriale din 2011, va fi tradus in Ungaria si Bulgaria. Versiunea maghiara va fi publicata la editura Libri, in anul 2013, iar cea bulgara la editura Paradox, in acelasi an.

Matei Brunul a obtinut Premiul pentru Proza al revistei Observator Cultural, a fost desemnat „Cartea anului 2011” de catre revista Contrafort si este nominalizat la Premiul National de Proza al Ziarului de Iasi.

In acest nou roman, Lucian Dan Teodorovici incita cititorii, propunindu-le o ampla naratiune despre spatiul concentrationar comunist, despre victime si tortionari, despre destin si insingurare ca mijloc de autoaparare in fata adversitatilor unei societati politienesti care domina individul si ii supravegheaza fiecare clipa a vietii.

Dupa ce va fi cunoscut ororile inchisorilor si lagarele de munca, Brunul pare sa fi uitat de sine insusi pentru a se dedica marionetelor, ducind un trai anonim si anodin, intr-o lume cenusie si primejdioasa. Impreuna cu tovarasul Bojin si cu Eliza, doua personaje care-l insotesc Matei Brunul-autor M.JPGpermanent, misterul din viata lui trecuta se impleteste insa cu un altul, nou, a carui rezolvare ii va schimba perspectiva asupra istoriei sale personale.

„Unul dintre cele mai solide si captivante romane romanesti ale ultimului deceniu. Lucian Dan Teodorovici a dat o carte de nivel international si un asteptat standard de clasicitate al generatiei sale.” (Paul Cernat)

Lucian Dan Teodorovici este unul dintre cei mai apreciati scriitori din noua generatie.
Cartile sale sint traduse in italiana, engleza, germana, maghiara, spaniola. Prozele sale au fost publicate in numeroase reviste si antologii din Romania, Ungaria, Polonia, Croatia, Franta, Germania, Marea Britanie, S.U.A. etc. Cea mai recenta aparitie, in Best European Fiction 2011 (S.U.A.), a atras semnalari elogioase in publicatii importante precum The New York Times sau The Guardian. A reprezentat Romania la Festivalul de literatura al Sardiniei (1-3 iulie 2011) si a fost invitat la prestigioasele festivaluri de literatura de la Edinburgh (11-27 august 2011) si Mantova (7-11 septembrie 2011).

Mai multe detalii, pe site-ul autorului: www.teodorovici.ro.

Galerie

  • Matei Brunul, unul dintre cele mai apreciate romane ale anului editorial 2011, va fi tradus in Ungaria si Bulgaria poza 0

0 Comentarii

Adauga comentariu

Adaugă comentariu

Articole similare

Copyright © 2004-2011 Inoras.ro  •  Designed by code932.com

www.inoras.ro trafic.ro