Craciun in Bucovina

In perioada 1 decembrie 2012 – 13 ianuarie 2013, in municipiul Suceava are loc festivalul „Craciun in Bucovina”. Obiectivul acestui eveniment este atragerea unui numar cat mai mare de turisti. Manifestatiile din cadrul acestui festival vor avea loc si in zonele Radauti, Humor, Falticeni, Vatra Dornei si Campulung Moldovenesc.

Evenimentul reflecta obiceiurile si traditiile specifice zonei Bucovinei, cu ocazia sezonului de iarna. Vizitatorii vor avea parte de parade cu masti si porturi populare specifice fiecarei zone etnografice a judetului, targul de Craciun aducand si produse traditionale mestesugaresti, dar si produse culinare.

Publicul va fi incantat de concertele de colinde reprezentative pentru fiecare judet al Bucovinei si de spectacolele de datini si obiceiuri de Craciun si Anul Nou.

Spre deosebire de anii 2010 si 2011, in care s-au alocat fonduri europene, actuala editie a programului „Craciun in Bucovina” va fi finantata de administratia judeteana si de primariile si institutiile de cultura implicate in proiect.

Pentru mai multe detalii legate de programul Craciun in Bucovina pentru zona Suceava, puteti accesa pagina oficiala a evenimentului.

 

 

Sursa foto: www.svnews.ro

 

Search